Infobrief welpen, Junglebook, Technieken , Vergaderingen, Kantine, Weekend en kamp, Uniform, Contactinfo, Kalender en maandmail onleesbaar?
226e FOS De Leeuwerik
Infobrief welpen

Het nieuwe scoutsjaar is begonnen en daar hoort natuurlijk een brief bij met allerhande info. Verder vindt u ook nog een kalender zodat je weet wat je kleine spruit aan het doen is!!


Junglebook

Bij de welpen werken we rond het thema Junglebook. Je hoeft dus geen schrik te hebben als de zoon of dochter thuiskomt en zegt dat ze opgegeten is door Shere-Khan of dat Baloe weeral lomp was die dag. We proberen de welpen het verhaal bij te brengen door spellen te spelen rond het thema. Er komen natuurlijk ook andere spelen aan bod (avontuurlijke, creatieve, sportieve, informatieve spelen), dat is het doel bij de welpen, een namiddag lang plezier maken. 

Junglebook


Technieken

De scouts zou de scouts niet zijn als je geen technieken leerde. Bij de welpen is dit nog het begin, een paar knopen, een wet en een belofte,een paar wegwijzers kennen en kunnen telefoneren naar huis. Allemaal geen probleem dus en zeker niet overbodig. 

Wie zich thuis nog verder wil verdiepen in het jungleverhaal en de technieken kan bij het eenheidssecretariaat steeds een welpenboekje bestellen voor €2,5. In dit handige hebbeding vind je alle info die je kan helpen bij het succesvol afleggen van je Teerpoot (een soort ‘proef’ voor de derdejaars).


Vergaderingen

Elke zaterdag van 14u00 tot 17u00 is het vergadering bij ons en spelen wij spellen of activiteiten op het terrein (Tieltsesteenweg 105b). Indien wij een spel spelen in de Lembeekse bossen of in het Leen, dan zullen wij u verwittigen en vragen wij u dan ook je zoon of dochter ter plaatse af te zetten en op te halen.


Kantine

De welpen krijgen om 16 u kantine, een koekje of een stuk fruit en een oxfam-sapje om het laatste uur nog door te kunnen gaan. Het is de bedoeling dat iedere welp een drankkaart aankoopt ter waarde van €7. Die drankkaart is dan geldig voor 10 ‘beurten’. De drankkaart wordt bijgehouden door de welpenleiding, die de ouders dan ook tijdig zal verwittigen wanneer de drankkaart vol is. Nog gemakkelijker is de optie om éénmalig €20 te betalen voor het volledige scoutsjaar.


Weekend en kamp

Tijdens het scoutsjaar hebben wij 1 weekend en 1 kamp. De data van het weekend en het kamp kan je terugvinden op de bijgevoegde kalender. De kostprijs van het kamp en onze weekends proberen wij steeds zo laag mogelijk te houden. Aangezien wij door het stijgende ledenaantal echter steeds grotere gebouwen moeten huren zal de weekendprijs dit jaar waarschijnlijk ± € 40 bedragen. De kostprijs van het kamp proberen we op ± € 95 te houden.


Uniform

Het verplichte uniform voor welpen is een das met dasring en een hemd met de nodige kentekens. Dit alles is te verkrijgen in het eenheidssecretariaat op zaterdag tussen 13u30-14u en tussen 17u-17u30.

Is je uniform te klein geworden? Breng het binnen in het eenheidssecretariaat en ontvang 5€ voor je oude hemd. Zo kunnen anderen kinderen deze tweedehandsuniformen aankopen voor een democratische prijs (zolang de voorraad strekt!)

Zorg dat je tijdens de vergaderingen kledij draagt die vuil mag worden en die tegen een stootje kan. Ook een regenjas is in België altijd handig. 

Uniform


Contactinfo

Takleider: Behulpzame Steenbok
Welpennaam: Akela
Jannes Van Wonterghem
Stationsstraat 20
9900 Eeklo
0471 25 40 15
jannes.vanwonterghem@telenet.be 

Assistent takleidster: Nuchtere Schildpad
Welpennaam: Chil

Barbara Van Daele
Hazelaarstraat 10
9900 Eeklo
0470 35 22 29
barbaravandaele@hotmail.com

Benieuwd naar de andere welpenleiding? Klik dan hier.


Kalender en maandmail

Elke zaterdag is er scouts van 14u tot 17u op ons terrein in de Tieltsesteenweg. Soms vinden er echter ook speciale activiteiten plaats. Noteer alvast de data in het kader hieronder.
24/09/16: Infobatlle en spaghettiavond
31/03/17 - 04/04/17: eenheidskamp
26/07/17 - 02/08/17: zomerkamp

De kalender is ook terug te vinden op onze site

Maandmail
Net als vorig jaar mogen jullie maandelijks een mailtje verwachten met de planning voor komende maand. Zo weten jullie steeds tijdig wat er allemaal te doen is op de scouts en waar we jullie wanneer verwachten!


www.deleeuwerik.org - volg ons op facebook!

mailing footer
226e FOS De Leeuwerik VZWbeheer door VZWweb uitschrijven stats